Víte, jak se dělá taková podzimní chaloupka?

Salesianske_stredisko_mladeze_podzimni tabor_064Necháme vás nahlédnout do naší kuchyně a přinášíme Vám stručný návod na Podzimní chaloupku, abyste si tuto specialitu našeho Salesiánského střediska mládeže mohli připravit i sami, v pohodlí svého domova.

Nejdříve musíte smíchat pár skvělých vedoucích, krásnou šumavskou přírodu v okolí Kvildy a zajímavé téma. Necháte dva až tři měsíce vařit, přidáte rekvizity, převleky, chutné jídlo a především partu bezva dětí a to celé dokořeníte nádherným počasím šumavské inverze.

Přesně tento postup jsme použili i my, a tak se v termínu 28-30.10.2015, tzn. o podzimních prázdninách, mohla uskutečnit podzimní chaloupka. Celá akce proběhla na chatě Kvilda a zúčastnily se děti od 9 do 15 let. A nikdo se nenudil. Úkol byl totiž jasný: najít geniálního zločince Artemise Fowla.

Hned první den jsme museli podstoupit trasu České Budějovice- Kvilda, ale jakmile jsme dojeli, začala akce! Možná, že uloupit krystaly a vyrobit mazač paměti někomu přišlo jako brnkačka, zato šotkovy úkoly daly zabrat každému.

Ani následující ráno nebyl žádný med. Když je třeba podstoupit rozcvičku, je třeba podstoupit rozcvičku. A to pořádně! Další výcvik a luštění šifry lze odbýt pár slovy, ale noční přepad ten už tedy ne. Po dlouhé a strastiplné cestě je zapotřebí projít několikanásobným bezpečnostním systémem a najít tajný úkryt Artemise Fowla. Ani sám Artemis, ač chabé tělesné konstrukce, není lehký protivník.  Svázat ho a zpacifikovat dá spoustu námahy. Po tvrdém zápase už se každý těší do aquaparku v Holešovicích, na vířivku, divokou řeku, tobogán,….

Vše jsme navzdory náročným úkolům zvládli a do Salesiánského střediska dorazili bez jediné ztráty na životě.

Těšíme se na Vás zase za rok!

autor: Jan Lukáč