ZOO Dvůr Králové 5. 5. 2012

Výlet do ZOO byl plánován s uživateli Romského klubu již dlouhou dobu. Kluci si sami vymysleli trasu a to, kam vlastně chtěli jet, na internetu si vyhledali cestu, termín a vše nutné k tomu.

Domluvili jsem se, že v sobotu se sejdeme již v 7:30 hod na Středisku, abychom měli dost času na to přesunout se do ZOO Dvůr Králové. Cesta byla neskutečně dlouhá a velmi náročná, bylo dost teplo a chlapci byli velmi živí. Poslouchali jsme písničky a povídali celkově o tom, co chlapci zrovna řeší, že  hledají práci, brigády, prostě nějaké životní zajištění.

Po velmi dlouhé cestě jsme se konečně dostali do Dvora Králové a jeli přímo do Safari. Zde jsme se s chlapci dohodli, že budou mít  rozchod. Chtěli  prostor vše si pořádně prohlédnout. Po 2 hodinách jsem se sešli nazpět a popovídali o afrických zvířatech, o tom, co viděli a co je fascinovalo, co ne a co očekávali, že uvidí.

Pak jsem se dostali díky Africe  i na téma fotbal, moc rádi by si zahráli fotbalový turnaj či zápas a ptali se nás, zda to můžeme zařídit.

Zpáteční cesta uběhla rychleji a vrátili jsem se  domů před 21 hod.

Byl to dlouhý a dost náročný výlet, ale přeci jen ho chlapci hodnotí velmi kladně.

 

Autor: Veronika Šimečková