Pravidelné programy v plném proudu!

V Salesiánském středisku mládeže se rozběhly pravidelné programy nového školního roku.

Již od ranních hodin se do Komunitního centra na sídlišti Máj vydaly některé maminky s malými dětmi. Od této hodiny totiž začíná program pro nejmenší návštěvníky Střediska – předškoláky.

V odpoledních hodinách se pak otevřely dveře dětem školou povinným: nejprve tradičně doučování pro žáky prvního stupně, hned po nich následoval obdobný program pro školáky o něco starší. Všichni si přinesli první domácí úkoly – což je podmínka vstupu do programu. Zaměstnanci střediska společně s dobrovolníky pomáhají žákům s úlohami od písanek v první třídě až po přípravu na přijímací zkoušky na střední školu.

Některé děti se z doučování přesunou na volnější program – tzv. Oratoř, otevřenou hernu, ve které si program děti organizují tak trochu samy. Vybírají si z deskových her, výtvarných či pohybových aktivit nebo si jen tak povídají s kamarády.
Paralelně s programy na Komunitním centru Máj začaly ve Čtyřech Dvorech zájmové kroužky. V pondělí dopoledne cvičení pro nejmenší, v odpoledních hodinách pak výuka hry na zobcovou flétnu. Následující dny se ale naplno rozjedou další sportovní a umělecké kroužky, ve kterých nejde ani tak o výkon jako o příjemné prostředí a dobrý pocit ze sebe sama.

Následující dny nabídnou dětem a mládeži všechny pravidelné programy Střediska, které „poběží“ s prázdninovými přestávkami celý školní rok. Zatímco některé programy nemají klasickou početní kapacitu nebo jsou už naopak naplněné, do jiných se zájemci mohou stále přihlašovat.