Děti Mikuláše obdarovaly písničkou

P1020547

Den před svým svátkem (tj. 5. 12. 2016) navštívil sv. Mikuláš i Salesiánské středisko mládeže na českobudějovickém sídlišti v Komunitním centru Máj. „Do našeho předškolního klubíku Mája přišel letos jen Mikuláš s andělem. Čerty pro tentokrát nechali v pekle, protože školku prý navštěvují hodné a šikovné děti,“ vysvětluje absenci čerta ve skupině vedoucí programu Miroslava Bendová.

Děti si pro Mikuláše za pomoci lektorů připravily několik písniček a básniček. Za doprovodu hudebních nástrojů předvedly, co se za necelé tři měsíce ve školce v rámci projektu OPVV naučily. Mikuláš s andělem jim za odměnu vysvětlili důvod, proč se za nimi přišli podívat a v neposlední řadě je obdařili mikulášskou nadílkou. V balíčkách děti našly pár dobrot a ovoce. „Je fajn, že Mikulášská návštěva není jen o velkých darech a strašení čerty a peklem, ale že se děti měly možnost dozvědět i něco více z historie tohoto svátku, proč k nám vlastně Mikuláš přichází a jaké je jeho poselství pro dnešní svět,“ uzavírá Miroslava Bendová.

Děti se hned po návštěvě Mikuláše začaly s radostí připravovat na vánoční besídku, kde rodičům předvedou to, co se naučily…

logo bos