Polytechnická učebna v Salesiánském středisku mládeže

Termín realizace: 9/2022

Místo realizace projektu: České Budějovice

V říjnu 2022 jsme v našich prostorách v KC Máj slavnostně otevřeli novou polytechnickou učebnu, kterou jsme mohli zřídit díky podpoře firmy Strabag a.s.

Dětem jsou zde k dispozici tři pracovní místa. Každé z nich je tvořeno pracovním stolem vybaveným svěrákem, základním ručním nářadím, jako jsou kladiva, pilníky, šroubováky, dláta, hoblík, kleště či pilky, akuvrtačkou, atd.

V této učebně probíhá zájmový kroužek Malý kutil a také programy pro návštěvníky našich Otevřených klubů, během nichž lektoři seznamují účastníky se základy řemesel, ať už pro využití v domácnosti, nebo pro získání přesnější představy o práci v různých řemeslných odvětvích. Cílem těchto programů zaměřených na řemesla je zkvalitnit mladým lidem trávení volného času a pomoci účastníkům prohloubit a uplatnit školní znalosti v reálném životě. Naši pracovníci vedou účastníky programů k tomu, aby objevovali sami sebe, své schopnosti, dovednosti, vlastnosti a všestranně se rozvíjeli se.

Děkujeme Strabagu, že nám umožnil rozšířit a zkvalitnit nabídku volnočasových aktivit pro děti a mládež směrem k tradičním řemeslům a rukodělným dovednostem. Tyto aktivity mladým lidem pomáhají rozvíjet jejich představivost, zručnost, jemnou motoriku, trpělivost a cílevědomost a kladou si za cíl také vzbudit jejich zájem o řemeslo jako takové a podpořit tak jejich budoucí uplatnění v životě.

 

Strabag logo, Vector Logo of Strabag brand free download (eps, ai, png, cdr) formats