Snowboardový kurz Klubu Oráč na Kvildě

19. do 22. února 2009 jsme s Klubem Oráč vyrazili na hory na Kvildu. Téměř do poslední chvíle jsme nevěděli, kolik nás bude, potažmo zda vůbec pojedeme. Ještě ve středu byli přihlášení pouze tři účastníci, což není zrovna moc a my zvažovali, zda celý snowboardový kurz nezrušit.

Nakonec ale vše dopadlo úplně jinak a ve čtvrtek odpoledne, v hodinu odjezdu, jsme měli ve Středisku sbalených a natěšených 6 „klubáků“. K nim jsme se přidali my, pracovníci klubu Oráč, Štěpán a Radka a v celé sestavě i se všemi zavazadly jsme se naskládali do střediskového tranzita a uháněli na Šumavu, abychom si ještě užili večera na Kvildě.

Po lehké večeři se někteří z nás hned vydali otestovat sníh a prkna na sjezdovku a všichni se už těšili na další den na Kobylu na Zadově. Po vzájemné domluvě jsme se shodli na tom, že bude nejlepší jezdit na Zadov hned od rána a končit v jednu hodinu, abychom si užili pěkný a čerstvý sníh, menší fronty a odpoledne a večer buď ještě pokračovat na sjezdovce na Kvildě, nebo hrát různé společenské hry, poslouchat hudbu a povídat si. Tento program se vydařil a ač byli všichni odpoledne a večer již dost unavení, ranní vstávání vždy proběhlo bez problémů. Vidina sjezdovky zvítězila na touhou pospat si a zůstat v teple.

Celý pobyt byl pohodový a jaksepatří jsme si jej užili. Zajezdili si všichni krásně, ať už na snowboardu nebo na lyžích (těm zůstala věrná pouze Radka). Sněhové podmínky byly výborné, akorát sluníčko se nám neukázalo, ale i tak nám to vyšlo krásně.

Příští rok se zase těšíme, tentokrát třeba i v hojnějším počtu!